hello.
welcome to my blog


Mama sayang blog ni, mama harap ramai yang akan beli Pes Home-Made mama buat, penuh dengan kasih sayang. 200% kasih sayang dari seorang mama <3

Pes Sambal
Friday 19 June 2015

Assalamualaikum dear readers,
Pertama sekali saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak Pada tahun ini,
Bersyukur sangat sebab masih boleh menyambut bulan yang penuh dengan keberkatan sekali lagi.

So post hari ni mama nak promote sikit Pes Sambal Home-made yang mama buat.
Berikut adalah kegunaan Pes sambal :-

1.Untuk Goreng : Nasi/Mee/Ikan/Sayur dan dll :-
  • Masukkan Pes Sambal secukupnya
  • Tambahkan kicap atau bahan2 lain
  • Masukkan nasi/mee/ikan/sayur dan dll
  • Gaul hingga rata dan hidangkan
2. Untuk Masak Merah
  • Gorengkan Ayam/Udang/Ikan/Sotong/Ketam dan dll
  • Masukkan Pes Sambal secukupnya
  • Tambahkan sos cili dan sos tomato mengikut citarasa masing2
  • Gaul hingga rata dan hidangkan
3.Untuk Paprik
  • Masukkan Pes Sambal secukupnya
  • Masukkan isi ayam/daging dan sebagainya
  • Tambahkan sos tomato dan sos tiram dan sedikit air
  • Masukkan sayur sayuran dan daun limau purut
  • Gaul hingga rata dan hidangkan



Allhamdulillah, senang bukan? Kenapa anda tidak mahu mencuba?

Harganya:-
200g - RM 3.50
500g - RM 9.00

Sila hubungi :-

012-2328002 (Pn. Saripah)


23:20